In het hartje van het centrum van Eelde ligt Mekies, een gezellige kroeg die bekend staat om zijn lekkere borrels, heerlijke eten en gezellige babbels. Het café uit 1920 is gelegen tegenover Museum de Buitenplaats en de oude Dorpskerk, wat het een ideale plek maakt om even bij te komen na een bezoek aan deze culturele hotspots.

Het café heeft een authentieke uitstraling, gezellige sfeer en de aanwezigheid van oude foto’s en andere decoratie die de geschiedenis van de plek weerspiegelt.

Een typisch kenmerk van een Mekies is de gezelligheid en huiselijkheid. Bij Mekies is dat zeker het geval. Je wordt er altijd hartelijk ontvangen door de barmannen en gastvrouwen en er is altijd wel iemand met wie je een praatje kunt maken.

Een andere kenmerk van een is de aanwezigheid van een uitgebreide selectie aan bieren. In Mekies zijn er tal van bieren van lokale en nationale brouwerijen, waaronder ook een aantal speciaalbieren.

Na een drankje kun je plaatsnemen aan een van de tafels voor een hapje eten. Het menu biedt een grote variatie aan gerechten, van simpele snacks tot uitgebreide maaltijden. Er is voor iedereen wel iets lekkers te vinden.

Al met al, Mekies is een echte “bruine café” ervaring in het hartje van Eelde, met gezelligheid, een authentieke uitstraling en een uitgebreide selectie aan bieren, snacks en live-optredens, een bezoek aan Mekies is een must als je in Eelde bent!

nl_NL