Rapalje Celtic Folk Music

Rapalje Celtic Folk Music is een naam die al ruim 27 jaar garant staat voor opzwepende folk, gevoelige ballades en gezellige chaos. Van intieme theaterconcerten in Nederland tot grote clubtours in Brazilië en alles er tussenin.

Gekleed in kilt en voorzien van een flinke dosis humor is de band niet meer weg te denken uit de folk scene. Ze spelen zowel traditionals als originele nummers en staan er bekend om dat ze van elk optreden een bijzondere ervaring te maken. Zing mee met klassiekers als “Wat Zullen We Drinken”, “Whiskey In The Jar” en “Caledonia” of laat je verrassen door het relatief nieuwe repertoire van hun laatste cd “Scotland’s Story”.

Zelfs in 2020/2021 hebben deze fulltime muzikanten, ondanks een vrijwel ineens lege concertagenda, niet stilgezeten. Met een enorme hoeveelheid gratis online concerten hebben ze contact gehouden met hun grote schare fans van over de hele wereld. Of het nu vanaf het strand was waar ze zeehondjes vrijlieten, bij de heropening van Emmen Zoo of hun onvergetelijke benefiet uitzending om Castlefest te ondersteunen na de annulering in 2021: Rapalje bleef muziek maken en dit delen met hun publiek. Kom je ze tegen tijdens het festival, schroom dan ook vooral niet om een foto of handtekening te vragen. De massale steun van de fans heeft ze door alles heen geholpen en daar zijn ze ontzettend dankbaar voor.

Bij de Fantasy Awards in 2021, georganiseerd door CeltCast, is de band 3 keer in de prijzen gevallen: “Best Merch” voor hun songbook, “Thanks for the Laugh” voor hun bijzondere vogelshow tijdens het Rapalje Zomerfolk Festival en de speciale “Positivity Award” voor bandoprichter Maceál. Al een aantal jaar verzorgt hij elke dinsdag om 20:00 uur een gratis livestream op de Rapalje social media kanalen, waarin iedereen vragen kan stellen en met hem over allerlei onderwerpen kan praten. Veel fans hebben aangegeven dat dit hen door moeilijke tijden heeft heen gesleept en de rest van de band is dan ook enorm trots op Maceál dat hij hiervoor beloond is met deze bijzondere prijs.

Website: https://www.rapalje.com

nl_NL