Een country/folkband met een unieke sound. Bij een show van The Shannons worden liefhebbers van country, Americana en Ierse meezingers helemaal in de watten gelegd! Met muziek van o.a. Dolly Parton, The Dubliners, Dropkick Murphy’s, Johnny Cash, Mumford & Sons, The Pogues, Emmylou Harris en nog vele anderen. Daarnaast spelen The Shannons hun eigen werk, dat precies binnen dit genre valt. Noel en Lynn Shannon hebben jarenlang samen door Europa getourd met onder andere folkmuziek. Nu de basis weer in Nederland is hebben ze hun liefde voor countrymuziek aan de Ierse folk toegevoegd.
,,Countrymuziek past perfect bij de Ierse folk die we al speelden”, zegt Lynn Shannon. ,,Beide muziekstijlen spelen we vanuit ons hart. Dat voelt en ziet het publiek en dat geeft het gevoel dat je als zaal met het publiek een eenheid vormt. De wederzijdse liefde voor muziek”.

Stilstaan is tijdens een show van The Shannons onmogelijk, maar tussen de opzwepende muziek die bijna iedereen wel kent, speelt de band zo af en toe een ballad die het hart raakt.

nl_NL