Cafe Hilbrantz is een uniek restaurant met een rijke geschiedenis. Het pand dateert uit 1691 en was oorspronkelijk een boerderij en brouwerij. De stal van de paarden is nu de grote zaal waar feesten en partijen worden georganiseerd. De brouwerij was een welkome aanvulling voor de inwoners van het dorp, aangezien bier in die tijd goedkoop en minder ziektekiemen bevatte dan water.

In de loop der jaren werd het bedrijf generatie op generatie overgedragen en bleef het dienen als bierbrouwerij en landbouwbedrijf. De familie Hilbrants behield hun maatschappelijke positie in het dorp. Cornelis Hilbrants, de zoon van Hilbrant, nam het bedrijf over in de eerste helft van de 18e eeuw en was een man met aanzien in de omgeving. Hij was zelfs onderdeel van de etstoel, de voorloper van het huidige Hof van Justitie. Na de bezetting van Napoleon werd de gemeente Eelde opgericht en vanaf 1811 tot 1896 diende de herberg ook als gemeentehuis.

Het huidige pand werd gebouwd in 1842 en biedt nu een unieke combinatie van historie en moderne eetgelegenheid. Hier kunt u genieten van heerlijk gemaakt eten in een prachtige omgeving met een rijke historie.

nl_NL